FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

onsdag 28 oktober 2015

Över Carnegies uppsatta riktkursnivå

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards steg under fredagen för första gången tydligt över Carnegies uppsatta riktkursnivå på 350 kronor, efter att aktien under onsdagen som högst ha handlats till just 350 kronor.

Det var den 8 september som Carnegie i en analys rekommenderade köp i Fingerprint Cards med en riktkurs på 350 kronor, på sex till tolv månaders sikt. 

Men det tog alltså bara en och en halv månad för kursen att nå Carnegies riktkurs som vid publiceringstillfället pekade på en kurspotential på 65 procent.

Vid 15.30-tiden på fredagen handlades Fingerprint Cards kring dagshösta på 358 kronor, en uppgång med 3,8 procent sedan torsdagsstängning. 

Carnegies Fingerprint-analytiker Håvard Nilsson vill inte uppge om han har någon ny riktkurs, men säger att rekommendationen fortfarande är köp.

"Det kommenterar vi inte. Vi har inte sänt ut någon ny analys", säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

Hur ser du på bolaget?

"Bolaget har ju en väldigt spännande position i en marknad som växer väldigt snabbt. Det kommer självklart fler konkurrenter på banan, som Synaptics, Qualcomm, kinesiska Goodix och norska Idex, men vi tror att Fingerprint Cards ska ta sin andel i marknaden och fortsätta att växa", säger han.

Vem är den främsta konkurrenten?

"Qualcomm har en ny teknologi, som kan vare mer populär för högprissegmentet, Goodix kan spela starkast i lågprissegmentet och Synaptics spelar lite på båda sidor. Fingerprint levererar till hela spektrumet i dag", säger Håvard Nilsson.

Sedan Carnegie gick ut med sin analys har Fingerprint Cards höjt sin intäktsprognos för helåret 2015.

"Vi har fortsatt samma syn på utvecklingen nästa år. Fingerprint har potential att dubbla sin försäljning nästa år", säger Håvard Nilsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar