FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 8 oktober 2015

Lantto: " Marknaden kommer absolut vara större 2016 än 2015"

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards står fast vid sin bedömning kring penetrationen av fingeravtryckssensorer på marknaden för smartphones för 2016. Bolaget vill dock inte ge några mer detaljerade kommentarer kring 2016.

Det säger Fingerprint Cards, FPC, vd Jörgen Lantto i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

"Våra estimat kring penetrationen på marknaden som vi tidigare har gjort har vi verifierat löpande och de antagandena står vi fast vid. Marknaden kommer absolut vara större 2016 än 2015", säger han.

FPC har tidigare prognostiserat att penetrationen på marknaden kommer att uppgå till 30 procent i år för att sedan öka till 50 procent 2016.

"Som noterat är Apple, och även Samsung, välpenetrerade under 2015, så till stor del kommer ökningen i penetrationen komma från marknaden utanför Apple och Samsung", säger Jörgen Lantto och tillägger att det är den delen av marknaden som FPC har levererat sensorer till.

Helt naturligt har Fingerprint Cards bättre visibilitet kring marknadsutvecklingen 2016 nu än vad bolaget hade i början av året, men Jörgen Lantto väntar med att kommentera marknaden eller FPC:s egen utveckling under 2016.

"Marknaden växer så som vi har estimerat att den kommer att växa. Nästa steg är att diskutera vår position i den här marknaden och det får vi återkomma till vid ett senare tillfälle", säger han.

Fia Forsman +46 8 5191 7923
Nyhetsbyrån Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar