FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 29 oktober 2015

Gammal artikel, från botten till toppen.

Fingerprint Cards mot utplåning

Nyheter Styrelsen för Fingerprint Cards föreslår att bolagets verksamhet avvecklas. Lönsamhet ligger för långt fram i tiden och nu faller aktien med ca 50 procent.
"Marknaden för biometri har utvecklats betydligt långsammare än förväntat. Med den takt bolagets egen försäljning utvecklas ligger kostnadstäckning för verksamheten för långt fram i tiden i förhållande till bolagets finansiella resurser", heter det i ett pressmeddelande.

Styrelsen föreslår en försäljning av rörelsen eller av bolagets tillgångar. Förslaget ska behandlas vid en extra bolagsstämma den 28 juni.

Förslaget kommer sedan bolaget misslyckats med att hitta en strategisk partner för sin linjesensorteknik som har varit ämnad för volymsegmentet.

"Utan en sådan partner får bolaget ej tillgång till de låga produktionskostnader som är en förutsättning för försäljning till dessa produktsegment", skriver bolaget.

En investmentbank i New York har i mer än ett år försökt finna en licenstagare, eller en intressent som skulle kunna gå in som delägare alternativt förvärva hela företaget, men utan ett för bolaget acceptabelt resultat. 

"Den väsentliga anledningen till svårigheterna att få till stånd en sådan affär är att biometribranschen som helhet ännu ej är lönsam", uppger bolaget.

Styrelsen bedömer att de finansiella riskerna med att bedriva verksamheten vidare är för stora. Bolagets återstående finansiella medel uppgår till cirka 26 miljoner kronor, men en avveckling tar tid och förenad med kostnader. 

"Om den kan ske under ordnade former och ej under alltför stor tidsbrist, finns det möjlighet att rädda kapitalvärden genom en försäljning av rörelsen eller försäljning av bolagets materiella och immateriella tillgångar", heter det vidare.

(Direkt)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar