FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

tisdag 29 september 2015

Pressmeddelande 150929 ang FPC:s FPC1025 i Googles smartphones Nexus 5X & Nexus 6P

Google offentliggjorde idag två Nexus smartphones; Nexus 5X som tillverkas av LG, och Nexus 6P som tillverkas av Huawei. Båda dessa smartphones innehåller Nexus Imprint vilken använder FPC1025 för att säkerställa industriledande biometrisk prestanda. Dessa två Nexus telefoner är de första smartphones vilka använder Googles nya Android version 6.0, även kallad Marshmallow, som innehåller stöd för fingeravtryckssensorer. 


I tillägg till Android 6.0 och dess integrerade stöd för fingeravtryckssensorer inkluderar också Nexus 5X och Nexus 6P stöd för Android Pay, en säker betaltjänst som utnyttjar fingeravtryckssensorn för säkra och enkla betalningar i mobilen.

Redan erhållna samt förväntade intäkter för 2015 som är hänförliga till försäljning av FPC1025 relaterat till dessa telefonmodeller är inkluderade i FPCs kommunicerade försäljningsprognos om omkring 2 500 Mkr för 2015.

Jörgen Lantto, VD på FPC, kommenterar: "Googles operativsystem Android används i majoriteten av världens smartphones, och de två Google Nexus smartphones som offentliggjordes idag är de första med Android 6.0 och dess inbyggda stöd för fingeravtryckssensorer. Vi är stolta över att ha samarbetat med Google, LG och Huawei i integrationen av fingeravtryckssensorer i Nexus 5X och Nexus 6P. FPC1025 stödjer 360 graders fingerrotation, snabb svarstid och industriledande 3D bildkvalitet."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar