FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

tisdag 1 september 2015

Nextbit presenterar sin första smartphone Robin

Nextbit, ett mobilteknikföretag som grundats av de tidigare Googlecheferna Tom Moss och Mike Chan, presenterar idag som väntat sin första smartphone. Mobilen går under namnet Robin och det unika är att Nextbit vill lösa problemet med lagringsutrymme genom att erbjuda användarna molnlagring.



Mobilen kör en Snapdragon 808-processor, har en skärm på 5,2 tum och har 3 GB i internminne. Dessutom är den utrustad med NFC-teknik och en fingeravtryckssensor som är integrerad i power-knappen på sidan av enheten.

För den som förbokar telefonen via Kickstarter är priset satt till 349 dollar. Bolaget planerar dock att sälja de första 1.000 enheterna för 299 dollar. Priset ute i handeln väntas därefter bli runt 399 dollar. Lanseringen via Kickstarter sker för att bolaget ska kunna bedöma hur efterfrågan på mobilen är.

Leveranser av Nextbit Robin uppskattas ske i januari 2016, uppger bolaget.

Nextbit må vara ett okänt namn och en startup men förutom Google-veteranerna själva har bolaget lockat till sig bland annat HTC:s tidigare designchef Scott Croyle. Man har även knutit till sig ett flertal tekniska experter från Google, Amazon, Apple och Dropbox.

Nextbit har även stark finansiell uppbackning och tog i början av 2014 in kapital från Accel Partners och Google Ventures.

Förra hösten presenterade Nextbit sina första produkter. Det var då mjukvara till Android-enheter som syftar till att revolutionera hur vi använder mobiler och surfplattor. Nu är dock planen att även sälja hårdvara och det sker i samarbete med taiwanesiska Foxconn som står för själva produktionen.

Bolagets vd Tom Moss, som var ansvarig för Googles Android-utveckling mellan 2007 och 2010, har tidigare uppgett att designen på bolagets mobil ska stå ut från övriga modeller på marknaden.
https://nextbit.com/
https://www.kickstarter.com/projects/nextbit/robin-the-smarter-smartphone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar