FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

fredag 25 september 2015

Apple förtydligar hur Touch ID fungerar

Apple har nu bara ett dygn efter premiärvisningen av Touch ID fått förtydliga sig angående säkerheten för de lagrade fingeravtrycken. 
Under eventet på tisdagkvällen var Apple noga med att betona att ingen data eller uppgifter från fingeravtrycksläsaren lagras någon annanstans än i ett djupt transistorhål i iPhone 5S-processorn. Inget skickas till Apple, inget lagras i iCloud-säkerhetskopieringar.
Det finns ändå de som fruktar för att den nya funktionen i och med en potentiellt stor utbredning ska leda till nya säkerhetsrisker. En konkret sak som det kritiserats om är att det skulle vara högupplösta bilder av de anslutna fingeravtrycken som lagras, något som kan uppfattas i Apples promovideo för Touch ID.
Apple förklarar nu att det är felaktigt. Det som lagras på det nya A7-chipset är fingeravtrycksdata, inte bilder. Det är alltså data om fingeravtryckets unika särdrag och karaktär som lagras, som iOS sedan använder sig av för att jämföra mot varje efterföljande skanning.
Apple förklarade vidare också att om en iPhone 5S inte låsts upp på 48 timmar via fingeravtrycksensorn kommer en vanlig lösenkod att krävas för att kunna låsa upp enheten. Detsamma gäller varje gång enheten startas om.
Slutligen förklarar Apples talesperson att fingeravtrycksläsare inte är perfekt – i tester har det visar sig att skanningen fungerar som den ska när ett finger är fuktigt. Svett, handkräm och andra slags vätskor kan sätta käppar i hjulet. Ärrade och operarerade fingertoppar kan också vara svåra att registrera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar