FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

tisdag 28 juli 2015

Ola Rollén tillbaka i Fingerprint Cards


Foto: Paul Hilton
I juni sålde Hexagons vd Ola Rollén hela innehavet i sensorteknikföretaget Fingerprint Cards. Men nu är han tillbaka som storägare med uppemot 1,5 miljoner B-aktier, enligt tekniksajten Breakit.
När Ola Rollén sålde innehavet på 250.000 A-aktier i sensorteknikbolaget Fingerprint Cards fick det aktien att störtdyka med 10 procent på bara några timmar. Själv beskrev han försäljningen som en "bra affär".
Men det tycks finnas fler affärer för Hexagons vd i Fingerprint Cards. Enligt uppgifter till tekniksajten Breakit ska han ha köpt mellan 1 och 1,5 miljoner B-aktier i bolaget. Räknat på kursen inför börsöppning på tisdagen motsvarar det en investering på mellan 170 och 200 miljoner kronor.
"Kommenterar tyvärr inte mina privata affärer", skriver Ola Rollén i ett mail till Breakit.
Fingerprint Cards har en lång och skakig historia på börsen bakom sig. Men i bolagets första kvarttalsrapport ökade omsättningen med hela 660 procent och omsättningsprognosen för helåret skrevs upp till 2,2 miljarder kronor.
Investmentbanken Morgan Stanley släppte i slutet av förra veckan en rapport där den kinesiska marknaden för sensorteknik i mobiltelefoner spåddes växa med 400 procent. Det skulle kunna höja Fingerprint Cards omsättning till uppemot 8 miljarder kronor, enligt Breakit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar