FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

tisdag 16 juni 2015

Pressmeddelande ang att FPC förstärker ledningsgruppen

ingerprint Cards (FPC) förstärker ledningsgruppen genom att rekrytera Johan Wilsby som ny Chief Financial Officer (CFO). FPC:s nuvarande CFO, Jens Reckman kommer att kvarstå i bolagets finansfunktion. Vidare utnämns Mikael Jönsson till Vice President, Product Management. Johan och Mikael kommer att rapportera till Jörgen Lantto, VD för FPC.

Johan Wilsby


Johan Wilsby har rekryterats som ny CFO i FPC. Han kommer närmast från Transmode, en global leverantör av optiska nätlösningar, där han varit finansdirektör sedan 2013. Han är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har lång erfarenhet från ledande ekonomi- och finansbefattningar inom IT- sektorn. Mellan 2008 och 2013 arbetade han på Hewlett-Packard, senast i rollen som finanschef för deras verksamhet i Norden och Baltikum. 

Han har också jobbat på Microsoft under 13 år, där han bland annat var ekonomichef för västra Europa 2004-2007. Johan tillträder sin tjänst under tredje kvartalet 2015. Jörgen Lantto, VD på FPC, kommenterar: "Vi är väldigt nöjda med rekryteringen av Johan, som tar med sig ett gediget kunnande om ekonomistyrning och ledningsarbete i en internationell högteknologisk verksamhet. 

Detta ser vi som utomordentligt värdefullt för implementeringen av vår långsiktiga strategi med fokus på teknikledarskap och att fortsätta vara en ledande leverantör av fingeravtryckssensorer. Jag är också glad att Jens valt att fortsätta sitt arbete inom bolagets finansavdelning och är övertygad om Johan och Jens kommer utgöra ett mycket starkt team för vår fortsatta expansion" Vidare har Mikael Jönsson utnämnts till Vice President Product Management. 

Mikael började sin anställning på FPC sent 2014 och har en civilingenjörsexamen i elektroteknik. Mikael har mer än 15 års erfarenhet av produktledning från Ericsson och ST-Ericsson. Mikael tillträder den nya positionen omedelbart. Jörgen Lantto, VD på FPC, kommenterar: "Jag har haft förmånen att jobba tillsammans med Mikael i många år och är säker på att han kommer bidra positivt till vår ledningsgrupp med sin djupa kunskap om smartphonemarknaden och vad som krävs av våra produkter för att framgångsrikt kunna integreras i smartphones".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar