FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

fredag 12 juni 2015

Fingerprint knappar in på tappet


Under torsdagen föll sensorteknikbolaget Fingerprint Cards över 19 procent. Men redan på fredagen är aktien på väg upp igen.

Sensorteknikbolaget Fingerprint Cards föll som en sten på börsen under torsdagen efter att bolaget meddelande att försäljningschefen Thomas Rex sålt aktier för 10 miljoner. Samtidigt framkom också att Hexagons vd Old Rollén sålt hela innehavet i bolaget.
Handeln satte rejäl fart – aktien har bara omsatts mer vid två tillfällen tidigare. Kursen stängde på 106,5 kronor, ner 19,6 procent från öppning.
Men under fredagen ser Fingerprint Cards ut att ta igen åtminstone delar av tappet. Vid 13-tiden hade kursen stigit med över 14 procent till strax under 122 kronor. Dessutom är bolaget det mest omsatta på börsen med bred marginal.
En anledning till den snabba rekylen torde vara ett pressmeddelande som släpptes vid 10:30 där Fingerprint meddelade att den kinesiska mobiltillverkaren Gionee kommer att använda en av bolagets touchsensorer i sin nya Androidtelefon. Men enligt pressmeddelandet är ordervärdet redan inräknat i årets försäljningsprognos och rekylen var igång från börsöppning.
Fingerprints ägare lär i vilket fall som helst vara vana vid de snabba kasten. Aktien tillhör en av de mest ombytliga på börsen och det brukar inte vara långt mellan både rus och ras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar