FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 11 juni 2015

FIDO Alliance öppnar upp medlemskap för myndigheter

First Identity Online, FIDO Alliance, ett konsortium som arbetar för att ersätta lösenord med standardiserade autentiseringslösningar, inför ny en ny typ av medlemskap för myndigheter runt om i världen. Först ut att gå med är en amerikansk och en brittisk myndighet, skriver FIDO i ett pressmeddelande.


Det rör sig om amerikanska NSTIC/NIST samt Office of the Cabinet i Storbritannien som nu blir medlemmar i FIDO.

- Detta gör det möjligt för myndigheter runt om i världen att bidra med sina unika behov och perspektiv till nästa utveckling av FIDO-standarder, kommenterar Dustin Ingalls, ordförande i FIDO Alliance.

Amerikanska NIST står för National Institute of Standards and Technology och publicerar bland annat standarder och riktlinjer inom IT.

- Jag kan se en dag inom en snar framtid där vissa konsumenter kommer att börja insistera på att kunna utnyttja en FIDO-baserad autentisering för att få tillgång till offentliga tjänster via Connect.Gov, säger Paul Grassi, ansvarig för NSTIC-standarder.

FIDO Alliance består av över 150 medlemsföretag där jättar som Microsoft, Google, Samsung, Intel, Visa, MasterCard och Alibaba ingår. Organisationen har tagit fram en standard för autentisering med hjälp av olika tekniker, bland annat olika typer av biometrilösningar.
Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64
Nyhetsbyrån Finwire

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar