FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

torsdag 28 maj 2015

Pressmeddelande 150528 ang Googles Android M

FPC tillhandahåller stöd för fingeravtryckssensorer till Googles förhandssläpp av Android M



Fingerprint Cards (FPC) har stöttat Google i utvecklingen av fingeravtryckssensorteknologi i förhandssläppet av Android M, som presenteras vid Google I/O i San Francisco 28-29 maj.
Vid Google I/O 28-29 maj ges utvecklare en förhandsvisning av de nya funktionerna i den kommande Android M releasen. En av de mest signifikanta nyheterna i Android M är att plattformen stöder fingeravtryckssensorer. Detta kommer att ge apputvecklare möjligheten att dra nytta av fingeravtryckssensorer med kompatibel hårdvara för säker användarverifiering, vilket eliminerar behovet av PIN-koder och lösenord för att identifiera och verifiera användaren.
I Android M releasen kommer Google att introducera betaltjänsten "Android Pay". "Android Pay" kommer även att stödja fingeravtryckssensorer för betalningar i affär och via appar.
Genom att tillhandahålla prototypenheter som integrerar touchsensorerna FPC1020 och FPC1025, har FPC hjälpt och samarbetat med Google från utveckling till integration av stödet för fingeravtryckssensorer i Android M.
Under Google I/O har några av dessa prototyper använts för demonstrationer av det nya stödet för fingeravtryckssensorer i Android M.
Jörgen Lantto, VD för FPC, kommenterar: "Vi ser nu en snabb utrullning av Android smartphones med integrerade touchsensorer, vilket möjliggörs av FPC:s breda portfölj av touchsensorer. Genom att tillhandahålla stöd för fingeravtryckssensorteknologi i Android M tar Google ett stort steg med ett säkrare och enklare sätt att verifiera användaren. Detta kommer att sporra apputvecklare till nya innovationer, ge ökade användningsområden för Android smartphones och påskynda marknadstillväxten av fingeravtryckssensorer. Vi är väldigt nöjda över att ha stöttat Google i deras insatser att utveckla och integrera stöd för fingeravtryckssensorer i Android M. Vi berömmer Google för deras vision och drivkraft när de genom denna utveckling skapar ett än starkare ekosystem för Android."
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar