FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

måndag 18 maj 2015

"Det tuffar på"

2015-05-18 12:18

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards har haft en stark orderingång hittills under det första halvåret, en orderingång som väntas bli större under det andra halvåret. Intäktsmässigt väntas fortfarande det fjärde kvartalet bli årets starkaste.

Det säger Fingerprint Cards tillförordnade vd Jörgen Lantto till Nyhetsbyrån Direkt.

"Det är vad vi antar just nu", säger han.


Fingerprint Cards rusade med 22 procent under måndagsförmiddagen efter att ha presenterat ytterligare en stororder på sina touchsensorer och höjt prognosen. Nu räknar bolaget med en försäljning på över 1,5 miljarder kronor i år, jämfört med att tidigare ha spått intäkter på över 1 miljard.

De stororder som bolaget presenterat under våren summerar till 740 miljoner kronor. Tillsammans med tidigare redovisade intäkter för första kvartalet och ett antal mindre order som bolaget inte gått ut med uppgår ordervärde samt intäkter till drygt 1 miljard kronor för 2015.

De från och med mars kommunicerade orderna är för leverans, och därmed intäkter, under andra kvartalet och delvis tredje kvartalet.

"Med den takt vi har just nu ska vi fortsätta växa fjärde kvartalet också. De telefoner som släpps tredje kvartalet fortsätter att sälja under fjärde kvartalet och då typiskt mer än under tredje kvartalet. Sedan lanseras fler telefoner fjärde kvartalet, som traditionellt sett i branschen är det starkaste kvartalet", säger Jörgen Lantto.

Allt det sammantaget gör att han står fast vid att intäkterna ska fortsatt att växa sekventiellt under hela året.

"Det tuffar på enligt plan, men planen har förstärkts fortlöpande under året. Det sker en snabbare acceleration av marknaden än vi hade trott tidigare under vintern", säger Jörgen Lantto.

Vad beror det på?

"Jag tror att det kan bero på att betaltjänsterna i Kina har tagits emot positivt och att telefonerna från Huawei och sedan Oppo tagits emot väl på marknaden. Det finns tjänster som driver på konsumentintresset och ett intresse från telefonleverantörerna för sådana funktioner", säger Jörgen Lantto.

Fia Forsman +46 8 5191 7923
Nyhetsbyrån Direkt

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar