FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

lördag 4 april 2015

FPCs försäljning högre än väntat.

STOCKHOLM (Direkt) Ett antal order med kort ledtid bidrog till att Fingerprint Cards försäljning första kvartalet blev högre än väntat.



"Det kommer in order hela tiden. Normalt har vi långa ledtider i våra leveranser, men ibland kommer det in order på det vi har i lager som vi kan exekvera direkt", uppger Fingerprint Cards vd Jörgen Lantto till Nyhetsbyrån Direkt.

Preliminärt bedöms första kvartalets försäljning nu uppgå till drygt 125 miljoner kronor, vilket är högre än den tidigare prognosen om en försäljning i linje med de 105 miljoner kronor som redovisades det fjärde kvartalet 2014.

Den här utvecklingen ändrar inget vad gäller Fingerprint Cards förväntningar om utvecklingen för hela 2015 och den tidigare prognosen om en försäljning som överstiger 1 miljard kronor.

"Det här ingår i prognosen om att vi ska sälja för en miljard, sedan kom den här försäljningen lite överraskande snabbt under första kvartalet. Vi har sagt att helåret kommer att bli baktungt och att försäljningen det andra halvåret blir större än under första halvåret", säger Jörgen Lantto.

Han står också fast vid att försäljningen väntas öka successivt kvartal för kvartal under året, utan att vilja bryta ned det exakt för de enskilda kvartalen.

"Vi har gått ut med tre stora order på ganska kort tid och de avser leveranser under både andra och tredje kvartalet", säger han.

De tre större order som FPC fått de senaste veckorna på touchsensorer har varit till kinesiska telefonleverantörer och avser alltså inte leveranser till sydkoreanska Samsung. Jörgen Lantto vill inte kommentera om planer på att leverera till Samsung ingår i bolagets försäljningsprognos för 2015.

"Samsung står för omkring 20 procent av smartphonemarknaden och Apple står för omkring 20 procent. Apple är inte med i vår adresserbara marknad. Det finns inget som säger att övriga leverantörer inte ska använda fingeravtryckssensorer. Marknaden är stor att adressera med eller utan Samsung", säger han.

Vad gäller lönsamheten upprepar Fingerprint Cards att rörelseresultatet för första kvartalet bedöms bli negativt. Liksom tidigare avstår Jörgen Lantto från att lämna någon prognos om när lönsamhet kan nås.

"Det enda jag har sagt är att givet att vi når 1 miljard i årsomsättning kommer vi att gå med vinst för helåret, men exakt när det kommer att ske vill jag inte kommentera", säger han.

Fia Forsman +46 8 5191 7923
Nyhetsbyrån Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar