FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

onsdag 21 januari 2015

Samsung uppges ha valt en touchbaserad fingeravtrycksensor till Galaxy S6.

Samsung uppges välja en touchbaserad fingeravtryckssensor i sin kommande flaggskeppsmobil Galaxy S6. Den sydkoreanska smartphonejätten väljer därmed att gå ifrån swipesensor som tidigare använts i bland annat Galaxy S5 och Note 4. Det skriver SamMobile på fredagen och hänvisar till uppgifter från "mycket trovärdiga källor".


Sensorn uppges fungera på samma sätt som för Huawei Ascend Mate 7 och iPhone 5S och iPhone 6-modellerna. Samsung har generellt fått kritik för den swipebaserade sensorn i sina produkter och ett flertal modeller har på senare tid släppts helt utan fingeravtryckssensorn.

Touchsensorn i Galaxy S6 uppges vara inbyggd i hemknappen, precis som i tidigare modeller. Enligt källorna har Samsung dock valt en något större hemknapp jämfört med Galaxy S5 och Note 4, något som ska göra upplevelsen fulländad.

Precis som tidigare kommer fingeravtryckssensorn kunna användas för att låsa upp mobilen samt verifiera användaren vid inloggningar och betalningar med PayPal.

SamMobile har inga uppgifter om tillverkare av touchsensorn. Amerikanska Synaptics är sedan tidigare leverantör av swipesensorer till Samsung och de har flaggat för att de har en touchsensor färdig för marknaden under det första kvartalet i år.


Fingerprint Cards har lanserat ett flertal touchsensorer, bland annat FPC1150 som är avsedd just för att integreras i hemknappen på mobiler och surfplattor.

Det svenska biometribolaget vann sin första Design Win avseende 1150 den 22 september förra året. Bolaget uppgav då att touchsensorn ska användas som hemknapp i en flaggskeppsmodell från en global Tier 1-tillverkare, som inte har namngetts, med en planerad lansering under det första kvartalet 2015.
Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64
Nyhetsbyrån Finwire

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar