FIngerprint Cards

FIngerprint Cards

fredag 23 januari 2015

HTC kommer att presentera sin nästa flaggskeppsmobil den 1/3.

Taiwanesiska mobiltelefontillverkaren HTC kommer att presentera sin nästa flaggskeppsmobil den 1 mars, men information tyder nu på att bolaget har ytterligare en modell på gång. Information och bilder från @leaksfly på Twitter gör gällande att HTC M9 Plus är en modell med en skärm på 5,5 tum, Snapdragon 810-processor, dubbla kameror samt en fingeravtryckssensor.



På en av bilderna syns en fysisk hemknapp på modellen, där fingeravtryckssensorn troligtvis integrerats. Informationen stöds även av @upleaks, som idag uppger att modellen, som även går under namnet Hima Ultra, är utrustad med en specialfunktion i form av en fingeravtryckssensor.

När mobilen eventuellt kommer att lanseras är i dagsläget oklart.

HTC lanserade redan hösten 2013 mobilen One Max med en swipesensor från Synaptics på baksidan. Sensorn fick dock allmänt dålig kritik från användare och tekniksajter, vilket ledde till att HTC därefter valde att inte använda sig av fingeravtryckssensorer i efterföljarna.



HTC meddelade i höstas att de ingått ett avtal med Trustonic för att tillhandahålla nya säkra funktioner för bolagets enheter. Det uppgavs då inkludera biometri och Trusted User Interface. Trustonic har samtidigt samarbete med flera av sensortillverkarna, däribland Synaptics, Fingerprint Cards och IDEX.

https://twitter.com/leaksfly/status/558226378810593282/photo/1

Stefan Linnér

stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64

Nyhetsbyrån Finwire

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar